Ontdek je eigen

beeldend vermogen

 

Gevorderden cursus

 

 

 

Deze cursus is geschikt voor mensen die al meer schilder-en tekenervaring hebben opgedaan. Cursisten uit de Beginnersgroep kunnen doorstromen naar de gevorderden cursus. Gevorderden die elders ervaring op hebben gedaan in het tekenen en schilderen kunnen eventueel ook aansluiten bij deze groep. In de cursus worden de onderwerpen die in de Beginnerscursus behandeld zijn gekomen verder uitgediept.  Daarnaast komen andere technieken aan bod zoals impasto en glaceren. In het eerste deel van de cursus wordt er aan de hand van opdrachten gewerkt. In het tweede deel komt de eigen inbreng meer naar voren en wordt er meer aandacht besteed aan de ontwikkeling van de eigen ideevorming.

Aandachtspunten zijn kijken, compositie, kleur, onderwerpkeuze, stijl (abstract/figuratief), techniek en materiaalgebruik. In de cursus wordt het experiment niet geschuwd en leert u uw sterke punten herkennen en ontwikkelen.

 

Doel: De eigen creativiteit en vaardigheden ontwikkelen en verfijnen. Plezier in het werken met het gekozen medium, het experiment en interactie. De mogelijkheid om onder begeleiding de verschillende mogelijkheden van het tekenen en schilderen te ontdekken. Het plezier en het nut van werken in een kleine en elkaar inspirerende groep (max. 6 cursisten).

 

Materiaal: Verschillende materialen of combinaties hiervan zijn mogelijk (voor het schilderen;  acryl- ,acquarel- en ververdunbare olieverf, voor het tekenen (potlood, houtskool, pastel en pen).  De cursisten dienen zelf de materialen aan te schaffen, deze zijn in het atelier verkrijgbaar. Over de aanschaf hiervan kunt u geadviseerd worden.

 

 

Kosten: € 360,- per twintig (20) (exclusief de materiaalkosten).

Volgende cursussen 10% korting.

 

Lessen: Twintig (20) lessen wekelijks. Start 1 september 2022.

 

Tijden:

Een groep wekelijks:

 

Op de donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Elke week les.

 

Copyright 2015 Carmen Meloni